‘De liefde als missie’

Onze manier van inspireren en coachen is gebaseerd op veel levenservaring, jarenlang coachen van mensen, universele wijsheden, levenswijsheid, opleidingen die we hebben gevolgd, ruim twintig jaar ondernemen, meerdere boeken die we zelf hebben geschreven, boeken die we hebben gelezen en levenscoaches die we hebben gesproken en ons naar een hoger level hebben getild. We begeleiden mensen simpelweg op een manier waardoor iedereen zijn authentieke ‘ik’ vind, behoud en versterkt.

Hoe we met onszelf omgaan is de spiegel van ons bewustzijn…

 

We zijn een gevoelig, energiek en veelzijdig duo. Spiritualiteit is voor ons niets meer dan met beide benen op de grond en de geest omhoog. Doordat wij geloven in de MAGIE van het leven en de liefde hebben wij elkaar kunnen aantrekken. Ons leeftijdsverschil van meer dan twintig jaar, onze totaal andere achtergrond en de manier we in het leven stonden heeft ons dichter bij elkaar gebracht. We hebben door ons gevoel te durven volgen en ons hart volledig open te zetten alle levenswijsheid, ervaringen en kennis mogen vergaren om het geheime recept voor de MAGIE en de liefde met de wereld te delen.

Marike

mijn levensverhaal

Oprichtster van R.E.I.C.K. academy. Onze academy die staat voor : Rijk zijn aan levenswijsheid en geestelijke vrijheid, Rust in je hoofd, Energie zit in alles om je heen en vooral in jouw gevoel, Intelligentie en Inspiratie, Communicatie, (zelf)Kennis en Karakter. De eigenschappen die je nodig hebt om te connecten met jezelf en het licht te zijn voor de wereld in en om je heen.

 Inspiratie is iets waar je veel kracht uit haalt. Ik las graag boeken over zelfontwikkeling, persoonlijke groei en mindset. Van jongs af had ik een sprookjes leven in gedachten en veel mensen probeerde mij te overtuigen dat dat niet bestond, toch zag ik het voor me, ik kon het al voelen. Mijn hoogsensitiviteit, het leven vanuit liefde in combinatie met kunnen visualiseren vanaf jonge leeftijd, maakte mij anders. Door mijn sterke en positieve mindset kwam ik erachter dat het wel bestaat, als je de wet van de aantrekkingskracht begrijpt en ook toepast. Maar daar moest ik eerst even een paar flinke levenslessen voor leren om hiernaar te gaan leven. 

Mijn leven begon in een huisje met geitjes op het platteland in Ooltgensplaat – Goeree Overflakkee. Als klein meisje had ik wensen over een droomman, een liefdevol gezin, wonen op een eiland, vrijheid en iets belangrijks betekenen voor anderen door creatief te zijn. In welke vorm wist ik nog niet, maar ik voelde altijd wel een bijzondere gave bij mezelf, waardoor ik me anders voelde dan anderen. Het licht scheen bij mij altijd al van binnen maar door mijn omgeving kon ik niet stralen.

 Patronen die ik leerde van huis uit, zette ik voort in de relatie waarvoor ik koos toen ik net 21 jaar was. Zorgen voor anderen, mezelf wegcijferen, het goede inzien van mensen die niet oprecht met je zijn, plus keihard werken om te overleven. Ik kreeg vier prachtige, mooie kinderen, drie dochters en een zoon,  waar ik elke dag dankbaar voor ben en ben geweest. Daarnaast startte ik een onderneming in design verlichting en wijdde ik al mijn energie en tijd in mijn gezin en bedrijf. Ik zorgde voor de branding, marketing, acquisitie en met 85 dealers in Nederland en internationale verkooppunten, beurzen en agentschappen had ik in combinatie met mijn liefde voor mijn vier kinderen iets moois neergezet.  

Ik hou van verdieping, leren en groeien en om te kunnen ontwikkelen deed ik twee opleidingen tot coach. Maar vooral leerde ik veel door te lezen en van de mensen om me heen. Zien wat je wel mooi vind aan iemand laat je groeien en wat je minder fijn vind ook. Inspiratie is overal om je heen, in de natuur, de mensen, dieren, het leven, als je het maar ziet en in je wilt opnemen om een mooier mens te worden.

Jaren later kwam ik erachter, dat de mensen om me heen helemaal niet eerlijk en oprecht met mij waren. Narcisme, leugens over drank, drugs, vreemdgaan, geheimen en alles waarover je niet eerlijk kon zijn, kwam in mijn leven voor, door drie mensen die het dichts om me heen stonden en elkaar de handen boven het hoofd hielden. Om de ‘goede vrede’ te bewaren, zal ik maar geen namen noemen…

Dat was het moment dat ik mijn eigen koers moest gaan varen en eerlijk naar mezelf moest zijn over mijn normen en waarden. Waar sta ik voor? Wie wil ik zijn? Hoe laat ik met me omgaan door mijn naasten? Maar de belangrijkste vraag was: Waar is mijn zelfliefde? Wat houdt zelfliefde eigenlijk in?

Ik nam afscheid van negativiteit, ging scheiden, verkocht mijn vrijstaande huis met fruitbomen en bootje aan het water en stapte uit het bedrijf waar ik 24 jaar in en aan had gewerkt. Nu kon ik gaan leven met mijn kinderen en mijn eigen hart volgen. Het kleine sfeervolle appartement wat op mijn pad kwam werd het paradijs en ik genoot want de thee, het eten en de wijn, want ze smaakte hier hetzelfde en de liefde was er in overvloed. 

Coachen zit in mijn bloed, ik werd vaak gevraagd door mensen voor een gesprek. Ondernemers, vrouwen die hun bedrijf wilde opstarten, mensen met liefdesverdriet, relatie problemen, tegen de verkeerde mensen aanlopen, opvoedkundig advies, een negatieve mindset, geen toekomst perspectief, angsten, dromen en wensen, geld problemen, zorgen, werk en carrière, ondernemen, doelen stellen, het willen leren en kunnen visualiseren en manifesteren. Kort gezegd: de magie van het leven moest herontdekt worden. Bij allemaal ontbrak het aan zelfliefde! Iets wat opmerkelijk was door de duizenden gesprekken en waarmee wij anderen wil inspireren om eerst van jezelf te gaan houden en grenzen aan te geven bij wat je voelt. 

Dit is een grote inspiratiebron voor mij geweest en mijn hart ging weer sneller kloppen om mensen te inspireren en een mentor te mogen zijn over zelfliefde, ware liefde en de magie van het leven.

Intussen coachte ik een vrouw uit het dorp, ze wilde haar onderneming laten groeien. We spraken af bij een cafë aan het water. Op een mooie zomeravond kwam er een charismatische knappe man aanvaren, hij stond in de boot om aan te meren. Mijn ogen werden naar hem toe getrokken en ik werd overspoelt door een magisch gevoel. Onze blikken van ziel tot ziel waren genoeg voor een onuitwisbaar moment in mijn en ons leven. Mijn adem stokte. Dit gevoel was totaal nieuw maar het voelde tegelijkertijd als thuiskomen in mijn en zijn ziel. Een onbeschrijfelijk gevoel maar iets wat ik niet kon ontkennen. Maanden lang praatte we niet tegen elkaar, terwijl we elkaar daar wekelijks tegenkwamen. De magie en chemie was duidelijk voelbaar maar we hielden het beide op afstand. Tot het moment dat hij me aansprak en we in gesprek raakte. Ik wist dat hij jonger was dan ik, dat we totaal anders waren opgevoed, dat hij naar de kerk ging en ik van mezelf spiritueel ben. Het ‘maar’ gevoel parkeerde ik en luisterde alleen naar mijn gevoel. Alles in mij vertelde me dat ik mijn hart moest volgen en dat heb ik gedaan!

De liefde die ik heb ervaren sinds ik Jedid-Jah ken is geschiedenis geworden. Onze harten en zielen zijn verbonden. We schreven drie boeken en een Levenswerkboek over onze liefde, de offers die we hebben moeten brengen, over onze mindset, de wereld die over ons heen viel, de mensen die we zijn verloren door onze keuze, puur en alleen omdat we ons hart volgde om bij elkaar te zijn. De verbinding zit in de immense liefde voor elkaar, de kracht en het licht dat we samen uitstralen, elke dag opnieuw. 

We bundelden onze krachten, zette R.E.I.C.K. academy samen voort, trouwde op 9-9-2019 en volgden ons hart. We waagde de stap en vertrokken in 2022 met ons gezin naar Ibiza, om mensen op het magische eiland te inspireren om je hart te volgen. Al onze kennis en levenswijsheid in wat we vertellen en schrijven, is puur en doorleeft. Dat maakt onze manier van coaching zo bijzonder en uniek. Duizenden mensen hebben we, door onze boeken en coaching, mogen inspireren waarvoor we elke dag dankbaar zijn. 

Van alles wat je meemaakt en doet willen we je meegeven dat jij en iedereen om je heen een missie heeft hier op aarde en dat is: VOLG JE HART !

Met alle liefde, Marike.

Ervaring

MENSEN MOGEN INSPIREREN

Jedid-Jah

mijn levensverhaal

De weg naar het volgen van je hart begint altijd bij de onbewuste signalen die in je leven aanwezig zijn. Anders zijn, anders voelen, anders denken en anders handelen is een gave. Op mijn jonge leeftijd ontdekte ik dat de maatschappelijke verwachtingen en de voorwaarden waaraan je moest voldoen om erbij te ‘mogen’ horen niet aansloten bij mijn diepste wensen, verlangens en behoeften.

Een fijn voorbeeld hoe magisch de liefde en het leven zou kunnen zijn heb ik in mijn jeugd niet gehad. Dit zorgde voor een bijzondere levensreis met uitdagingen, dalen en vooral veel hoogtepunten. Iedere stap, ieder gevoel, iedere gedachten en iedere emotie moest ik zelf ontdekken. Gelukkig was er iedere dag moeder aarde die ondanks het onvoorspelbare toch betrouwbaar en stabiel was. 

Elke morgen scheen de zon, de maan is altijd wakker om ons te beschijnen met een licht van kracht, energie en vrijheid en de ongerepte bloei die er in de natuur mogelijk is zorgt voor een zeer brede visie over het leven.

Ik was dus alleen in mijn emotie in de dagen als het zwaar voelde, maar nooit alleen in de realiteit. Hierdoor kwam al vrij snel de ontdekking dat angst een gedachte is en geen realiteit.

Doordat ik zelfstandig het leven moest ontdekken werd ik gedwongen om mezelf in ieder moment volledig over te geven en de weg naar vertrouwen te omarmen. Ik mag mezelf gunnen om te genieten en dingen los te laten. Een mindfulness leven waarin mijn gedachten als een positieve energie meewerken aan al mijn dromen en wensen. In plaats van beïnvloed zijn door oude overtuigingen, negatieve ervaringen, oordelen van anderen en beperkende gedachten van de opvoeding.

Door voor mijn hart te kiezen en de volledige transformatie te accepteren ben ik iedereen die ik in mijn leven had kwijt geraakt. Maar kun je iets verliezen dat jouw ziel nooit heeft vastgehouden?

De weg naar het licht moest vrijgemaakt worden door alle negativiteit uit mijn leven om te turnen naar onvoorwaardelijke liefde. Door te kiezen voor ware liefde heb ik mijn vrouw Marike leren kennen. Houden van jezelf is dus de sleutel om ware liefde aan te trekken en te behouden. Onze achtergronden waren verschillend maar dit gaf geen blokkade maar een opening.

We konden al onze ziele krachten bundelen en schreven vier succesvolle boeken samen. En we hebben onze missie mogen volgen om coaching te geven over de MAGIE van de liefde en het leven op Ibiza- het eiland van magie en online.

Onze offers hebben wij in kwetsbaarheid gedeeld om zo te kunnen verbinden met iedereen die zijn licht, die in een iedere van ons verbogen zit wil laten schijnen in deze magische wereld.

De manier waarop je denkt, voelt en handelt bepaalt de frequentie waarop de magie te zenden en te ontvangen is.

Wees verbonden met de stem die je vertelt wat jouw gevoel nodig heeft dat is de magie van de liefde en het leven die Ik Jedid-jah en de vrouw van magie : Marike iedereen wilt gunnen.

Tot gauw op Ibiza,

Liefs Jedid-Jah

MENSEN MOGEN INSPIREREN